...Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει ν' ανάψει..."Πλούταρχος"

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Πόλεμος και Ειρήνη

(Σενάριο που βγήκε από τα παιδιά)

Αφού επεξεργαστήκαμε  το παραμύθι "Η Πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο"
πώς ήταν η πόλη ? Τι περίεργο είχε? πώς κατάφερε να διώξει τον πόλεμο? Με τι τρόπο? Αντιστάθηκε με πόλεμο? Βία στη βία? Καταλήξαμε ότι αυτό που χρειάζεται  να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση  είναι οι έξυπνες ιδέες. Έξυπνες  και όχι πονηρές χαχαχα το ακούσαμε και αυτό...
Έτσι λοιπόν  αποφασίσαμε να φτιάξουμε  τη δική μας πόλη  και να βρούμε ιδέες  να διώξουμε τον Πόλεμο....
Την πόλη μας την ονομάσαμε ΑΓΑΠΟΥΠΟΛΗ γιατί μας αρέσει η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ !!!


Θα έχει την στρογγυλή πλατεία με το άγαλμά της , το οποίο θα είναι, μα τι άλλο αφού είμαστε Ειρηνόφιλοι , ένα περιστέρι...


Να βάλουμε  και την τετράγωνη πλατεία  (μαθαίνουμε και τα σχήματα) με το συντριβάνι της, που αντί για νερό θα πετάει χρώματα (εμπλέκονται και τα χρώματα στο σενάριό μας)  και θα φτιάχνει ουράνιο τόξο.


Και φυσικά το πάρκο . Τι παιδιά είμαστε χωρίς πάρκο?
Τα δέντρα του πάρκου μας θα τραγουδάνε .....


Μένουν οι δρόμοι...
φτιάχνουμε τους δρόμους  με σχήματα....κύκλοι θα οδηγούν στην στρογγυλή πλατεία  ,τετράγωνα στην τετράγωνη , τρίγωνα στο πάρκο . Φτιάξαμε και τα φανάρια.


Ανάμεσα στους κύκλους βάλαμε ένα τρίγωνο  το ίδιο και ανάμεσα στα τετράγωνα και όταν ο πόλεμος πατήσει στο τρίγωνο των κύκλων θα πεταχτούν περιστέρια, περασμένα στις παλάμες των παιδιών,


που θα τρέχουν γύρω γύρω από τον πόλεμο και τους στρατιώτες του μέχρι να τους ζαλίσουν , θα κάνουν τόσο αέρα με τα φτερά τους που θα τους κρυώσουν και θα τους αρρωστήσουν ,θα φταρνίζονται συνεχώς και θα τρέχει η μύτη τους. Έτσι θα παραιτηθούν  και εμείς θα το ρίξουμε στο χορό.

   

Τότε θα πάνε στην τετράγωνη πλατεία αλλά και εκεί βάλαμε ένα τριγωνάκι ανάμεσα στα τετράγωνα. Μόλις ο πόλεμος πατήσει τότε θα πετάγονται τα χρώματα  και θα φτιάξουν  ένα ουράνιο τόξο  που πάνω θα γράφει όλες τις λέξεις που μισεί ο πόλεμος (ΑΓΑΠΗ , ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΓΕΛΙΟ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΑΓΚΑΛΙΕΣ) έτσι  θα ανακατευτεί  και θα του πονάει η κοιλιά του, θα του έρθει εμετός  και θα φύγει γρήγορα και από εκεί και αυτός και τα κομάντος του.


Αλλά και στο πάρκο όταν πάνε τα δέντρα μας  θα τραγουδάνε....Καρδιές θα ανοιγοκλείνουν  μπροστά του που θα γράφουν Αγάπη μέχρι που θα βάλει τα κλάματα ...και όλοι μαζί θα πιαστούμε να φτιάξουμε  τον κόσμο όπου θα υπάρχει μόνο ΑΓΑΠΗ και ΕΙΡΗΝΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου